Оферти за Турция

Почивки и екскурзии в Анталия, Кушадасъ, Бодрум, Измир, Мармарис и Фетие

Friday, May 28, 2010

Кушадасъ - Клуб Атлантик Холидей *** - Турция оферти 2012!

Хотел-клуб Атлантик Холидей е толкова търсен, че успяхме да намерим тази оферта, която все още има места, с изключение на периода от 2 до 16 юли. Към нея има приложени туроператорски отстъпки и цените са нечувано ниски – вижте снимки от вериколепния хотел, който въпреки категорията си от 3 звезди е един от първите, които туристическите агенции изчерпват на пазара.

Хотелът е разположен на около 70 км от летище Измир и само на 9 км от центъра на Кушадасъ. Хотелът е на първа линия, на самия бряг на морето и се състои от девет 4-етажни корпуса с 386 стаи, всяка от които с душ/вана, индивидуален климатик, телефон. На ваше разположение са основен ресторант, ресторант a la carte «Медос», 2 бара, 2 големи открити басейна, водна пързалка, телевизор, лекар на повикване, пране, читалня, обмяна на валута, конферентна зала (100 чов.), 2 детски басейна, детска площадка, мини клуб (4-12 г.), прожектиране на анимационни филмчета (в определени часове), аеробика, водна аеробика, волейбол на плажа, тенис на маса, баскетбол, 3 тенис корта с твърдо покритие (през деня), наем на ракети и топки за тенис (срещу депозит), дартс, дискотека.


Пакетната цена е в ЕВРО
Деца на възраст под 2 години пътуват безплатно.
Пакетната цена включва:
  • Самолетен билет за директен чартърен полет София-Бодрум-София (с Pegasus Airlains)
  • Посрещане и изпращане на летището в Бодрум
  • Трансфер: летище-хотел-летище
  • 7 нощувки на съответната база в избрания хотел
  • Медицинска застраховка с асистанс на Армеец с покритие 10 000 евроза целия период на пътуването
Тази оферта е първоначално публикувана през 2010г., за настоящите оферти Турция 2012 , позвънете на туроператора.
Взехме тази оферта от Александър Тур - 02/983 33 22

Анталия - история и култура

Анталия е притегателен център не само за туристи, дошли да прекарат лятната си отпуска на брега на турския курорт. Все повече посетители са привлечени от историческото наследство и артефактите на древните цивилизации, които градските музеи пазят - върхове на стрели, саркофази и статуи, обредни фигури и архитектурни фризове, керамики и мозайки и различни оръдия на труда са били открити, като някои от тях датират от хиляди години. Няма съмнение, че територия, познала богато минало много преди времената на Александър Велики пази останки от древни забележителности и като повечето крайбрежни градове е посрещал хиляди кораби от различни култури. Градския Археологически Музей на Анталия притежава около 5 000 артефакта от различни периоди, изложени на повече от 7 000 кв.м. разгърната площ, а се говори, че музея притежава над 30 000 предмета, складирани с цел съхранение. Анталия е и една от спирките на апостол Павел и Варнава по пътя им към Ерусалим.

Анталия е основана през 159 г. пр. Хр. от Пергамонския Крал Аталий, на чието име е кръстена. През 130 г. от н.е. жителите на града построяват величествен монумент в чест на посещението на император Адриан: Порталът на Адриан, състоящ се от 3 поддържащи арки и колони завършващи с Коринтски капители. Макар че не е запазен във вида, в който е бил направен по време на посещението, той може да бъде видян и днес, като днес е вход на стария град на Анталия.



Днес в града битуват традицията и новаторството - Стар Град със старинни дървени постройки и съвременен град със своите модерни сгради и жилища, построени под сенките на егейските палмови дървета, край малки пристанища, Над всички се издига минарето Йъвлъ Минаре или Минарето със вдлъбнатините, което е с височина 37м и е построено в началото на 13в. Джамията към която е принадлежало вече не съществува. Друга забележителност на града е Счупеното минаре Кешик Минаре Джами. Говори се, че минарето на джамията е било полуразрушено от гръм и много християни отдават случилото се на Божия гняв, тъй като джамията е построена на мястото на Византийска базилика с 3 нефа прославяща Дева Мария.

Съвременните забележителности са чакълестият плаж Кониааллтъ и водопадът, образуван от водите на реката Дюден, разположен на около 14 км североизточно от Анталия.