Оферти за Турция

Почивки и екскурзии в Анталия, Кушадасъ, Бодрум, Измир, Мармарис и Фетие

Monday, May 16, 2011

Мармарис

Мармарис екскурзии

Оферти за Мармарис - Турция


Трябва да започнем с истината - плажната ивица на Мармарис и близките на курорта плажове не са от песъчливите. За запознатите с леко чакълестото райбрежие на Охридското езеро това ще е много добра новина, тъй като прозрачността на водата зависи от вида на дъното и крайбрежието. В Мармарис лекия чакъл е смесен с тъмен пясък и плажните ивици не са много широки. Някои хотели предлагат собствен частен плаж, с докаран от друго място бял пясък, така че когато търсите оферти Мармарис, проверявайте това в сайтовете на туристическите агенции. Това, което Мармарис може да ви обеща е е чисто, в някои дни на годината - кристално синьо море, много слънчеви дни и места за посещение и забележителности, така че вашата почивка в Мармарис, ако сте се спрели на екскурзии в Турция за вашата отпуска тази година, да е пълноценна и пълна с преживявания.

Само на крачка от Мармарис - на остров Клеопатра - пясъкът на крайбрежието е толкова фин и чист, че според някои той е сред най-хубавите пясъчни ивици в света. До там можете да стигнете с корабче. Плажът Ичмелер, разположен на 15 минути път от Мармарис също е добра възможност и разнообразие по време на вашата почивка в Мармарис.

Крайбрежието на турския курорт, освен плажове, притежава и едно от най-големите световни естествени пристанища, великолепен залив, привлякъл интереса на древни пълководци и победители - от Марк Антоний до рицарите от кръстоносните походи. Днес то приютява корабчета, малки круизни кораби, но най-вече яхтите на любителите на ветроходството и мореплаването. Стръмните склонове, покрити с вечнозелени гори не са превзети от хотелите в тази част на Мармарис и въздухът е изключително свеж, температурите не се усещат толкова силно, заради близостта на горите и водата и небето е синьо, без обичайния градски смог.

Отвъд крайбрежието на турския курорт, Мармарис е един от най-старите и изтънчени турски курорти, с много нови и безупречни хотели, които отговарят на многобройните си звезди както като качество на обслужването, така и като вдъхновено курортно строителсктво и архитектура, предназначени да се харесат, да съблазнят посетителя, дошъл на почивка в Турция. Сред вечнозелените гори с борове и ели се вият красиви алеи за разходка, а предложенията за ресторанти, кафенета, барове, водни съоръжения и паркове и увеселителни места са в изобилие. За любителите на чужда култура и архитектура има забележителности, които ще ви доставят удоволствие - в самия Мармарис е разположен и стар османски замък - укрепление, възстановен и реставриран.

Мармарис е много подходящ за почивки с деца, за групови екскурзии и семейни почивки в Турция - хотелите предлагат отстъпки за ранни записвания, пакетни цени и специални намаления за децата. Ако лятото на 2011 сте решили да почивате в Турция, възползвайте се от многото оферти за почивки и екскурзии в Турция и Мармарис, които се предлагат на страниците на добрите туристически агенции. Не забравяйте, че ако резервирате през туроператор, ще постигнете много по-ниска цена за вашия транспорт и настаняване.

Кушадасъ екскурзии - плажове

Кушадасъ оферти и екскурзии

Забележителности в Кушадасъ


Днес ще ви "срещнем" с един от известните плажове в Кушадасъ - Дамския плаж - Кадънлар Денизли. Не случайно, заради доброто си разположение плажът е доста зает в сравнение с другите плажове на територията на курорта, но не се притеснявайте - ще намерите място за своите плажни кърпи и шезлонги. Екскурзиите до Кушадасъ не са от тези, в които да се притеснявате за такива неща.

Името на плажа, както не е трудно да се досетите идва от ограничението на този плаж да се допускат единствено жени - което е целяло спокойствието на присъстващите. Ограничението не е наложено, то идва от вътре, от самите жени, от тези, които се чувстват по-комфортно ако не са изложени на погледите на непознати от другия пол. Днес плажът е отворен за всички.
Основната причина е, че е централно разположен и в близост до центъра на Кушадасъ, а и мъжете не искат да пропуснат качеството на самия плаж - хубава пясъчна ивица, чиста вода и водни увеселения, шезлонги, чадъри и осигурен надзор от спасители.

Дамския плаж в Кушадасъ предлага и много възможности за отмора и почивка на тези, за които морето не е най-желаното място за обедна почивка - ресторанти, кафенета и барове се редят и предлагат всичко - от вкусна, прясно приготвена риба до китайска храна, индийски ресторант, традиционни турски специалитети. Вашата почивка в Турция и екскурзията ви в Кушадасъ е гарантирано по-приятна с многообразието от забавления, предлагани и в самия курорт Кушадасъ.

Централното разположение на плажа позволява използването му и по време на залеза а и вечер. Кафенетата и баровете, гледащи към пламналия в червено слънчев хоризонт могат да ви предложат маса, на която, отпивайки от своята бира Ефес или традиционно турско вино, ще можете да наблюдавате красотата на залеза в ориенталска, почти екзотична среда и гръцкия остров Самос, към който се отправя слънцето се оцветява цял в оранжевите полегати лъчи на слънцето. Тези гледки правят вашата почивка и екскурзия в Турция незабравима.

След залеза, по крайбрежието настъпва същинския нощен живот. Дискотеките и клубовете на брега отварят врати и с типичен ориенталски маниер, можете да се отпуснете върху меките възглавници на диваните, които клубовете обичат да редят съвсем близо до плажната ивица.

Как да стигнете до там:
Плажът е на 15 минути нормален ход от центъра на Кушадасъ и на няколко минути с минибус - алтернативата на маршрутките в Кушадасъ.