Оферти за Турция

Почивки и екскурзии в Анталия, Кушадасъ, Бодрум, Измир, Мармарис и Фетие

Tuesday, May 8, 2012

Почивки в Мармарис

Почивки в Мармарис, Турция - лято на море - оферти 2012


Мармарис е един от древните градове на Егейското и Средиземноморско крайбрежие с пристанище, посрещало кораби вече повече от 5000 години. Малко градове в Европа могат да се похвалят с това. За това не е чудно, че сред оферти за море в Турция лято 2012 много туристически фирми предлагат Мармарис като задължителна дестинация. Почивките в Мармарис са изключително популярни в Европа и по света, а ние българите, като непосредствени съседи можем да се възползваме от ниските транспортни разходи и да се радваме на страхотна почивка в Турция и това лято. Почивки Мармарис 2012 означава ориенталски разкош, отлична кухня, с която българите сме добре запознати и луксозни хотели на неустоимо ниски цени.

Мармарис е много по-стар от първите градски стени, за които се определя да са били построени около 3000г преди Христа и е важна точка за връзка между Европа и Азия. Градът е бил под управлението на персите, древните гърци, римляните, византийците и още много регионални нации и етноси. Всеки искал да притежава пристанището и отправените от него пътища към вътрешността на страната и много битки и войни са се водили в този район. Почивки и екскурзии в Турция през 2012 се предлагат така, че да имате възможност да посетите и Мармарис, така че възползвайте се, за да видите с очите си старите крепости, уличките в гръцки стил и къщите, боядисани в синьо и бяло, които на места можете да объркате с гръцките къщи.

Първоначално името на Мармарис е било Мимарас, Мермерис и накрая – Мармарис, като с това име градът се налага след превземането му от османските войски. Мармарис е в района на Мугла, Турция и въпреки че не е бил пощаден и при войните от миналия век, е успял да запази спокойствието и красотата си и най-вече – паметниците си и историческите си забележителности от дълбока древност, за които съвременна Европа може само да мечтае.

Почивки Мармарис 2012


Когато сте на почивка в Мармарис, на море в Турция 2012, разгледайте какво предлагат местните туристически агенции за лято 2012 в своите оферти. Постоянни остават предложенията за разходки из синия залив на града, но с всяка година предложенията се обогатяват, така че вашата почивка в Мармарис да е интересна и не само заради добрите преживявания, които морския курорт може да даде.

Турските власти ценят туристическия принос на Мармарис и се стараят да съхранят природата и екологичното равновесие на областта непокътнати от приходящите туристи и замърсяващите индустрии. Две зони в Мармарис са специално защитени със статут на резервати – Гокова и Датка Бозбурун.

Мармарис през май

Мармарис - оферти за почивка на море Турция 2012

Снимки от Мармарис, Турция - през месец май екскурзиите и почивките в Турция, Мармарис ще ви срещнат със зеленината и топлата като лято пролет в най-посещавания Турски курорт през последните години. През лятото на 2012, ако сте решили да изкарате почивката си на море в Турция, непременно посетете Мармарис, за когото и тази година офертите за почивка са на много ниска цена - от 181 евро пакетна цена за 7 нощувки!
За да стигнете Мармарис и да видите сами неговите културни и добре запазени паметници и останки от едно древно минало, препоръчваме ви да ползвате някоя от чартърните програми. Ако се спрете на вариант с автобус до Мармарис - 2012, при всички случаи ще ви излезе по-евтино, а и маршрутът минава през Дарданелите, където има много да се види.
Вижте днес нашата галерия със снимки от Мармарис (автор: Пер Лидвал)