Оферти за Турция

Почивки и екскурзии в Анталия, Кушадасъ, Бодрум, Измир, Мармарис и Фетие

Monday, February 13, 2012

В Дидим, Турция

Дидим, Турция - оферти

В Дидим, Турция през май 2013

Дидим е нова дестинация в предлагането на почивки в Турция през 2013, след като за много хора умората от добре познатите турски курорти като Кушадасъ, Измир и Мармарис и любопитството към нови дестинации постоянно води към търсенето и предлагането на интересни нови места в Турция, така че пазарът на почивки през 2013 в Турция да разполага с разнообразни предложения.

На вашето внимане в офертите през 2013 - Екскурзия в Турция, предлагаме Дидим - екскурзия по време на майски празници 2013

Дидим

Дидим, Турция е малък крайбрежен град в Турция, провинция Айдън, на брега на Егейско море. В района на залива, в който е разположен Дидим и Бодрум туризмът е основното средство за поминък, но природните ресурси в областта са отлични за отглеждането на памук и пшеница. Дидим е турското име на древния град Дидима, с корени още през 16в преди Христа, и сменил притежанието си от Критски, на Ликийски, Персийски, Древноримски и още много цивилизации и нации, населявали района. В бурната история на Дидим градчето е било свидетел на много битки и епизоди от гръцко-турската история. Днес офертите за Турция 2013 - Дидим казват малко за това забележително градче, за това избрахме да разкажем повече за него.

Най-известната забележителност в Дидим са останките от някогашния прочут храм на Аполон, близо до града. Йонийската му архитектура с изправени към небето колони и древната история за любовта на Аполон и Дафне е втория опит за възстановяване на храма по времето на Александър Велики, след като първият храм на Аполон и дом на прочут пророк, са били съборени по време на персийските войни. Ако днес търсите оферти за Дидим, поинтересувайте се от допълнителните екскурзии в района.

Друга забележителност с голяма историческа и културна стойност в района на Дидим, Турция, която непременно трябва да видите по време на своята екскурзия и почивка в Турция през 2013 е Милетус, древногръцки град на западното крайбрежие на Анатолия. През 6-ти век преди Христа, Милетус е считан за най-проспериращия и богат древногръцки град. Няма да ни стигне мястото, да разказваме за десетките периоди, започващи още от неолита, през които минава Милетус за да стигне до наши дни. Нито една важна европейска столица, нито Париж, ни Лондон, да не говорим за Рим могат да погледнат толкова назад и да разкажат толкова много за древността, както този район на Турция и древна Гърция. В Милетус можете да видите отлично запазен амфитеатър, стадион, баните на Фаустина, храмът на Серапис и още много...

В нашето предложение за екскурзия до Дидим през май 2013 не случайно избираме този период, когато средните максимални температури са 28 градуса. Местоположението на градчето и многобройните внушителни забележителности около него ще ви очароват и за всички 4 нощувки, които офертата за екскурзия в Турция през 2013 предлага, ще имате време да посетите поне няколко от тях и да се върнете очаровани и развълнувани от богатството на древните култури.

За да резервирате сега почивка в Дидим, Турция, Май 2013, разгледайте подробно офертата Турция майски празници 2013 - Дидим. Цените започват от 330 лева (автобус двупосочен билет, 4 нощувки в петзвезден хотел, база ALL INCLUSIVE)

Ранни записвания Турция 2012

Ранни записвания за майските празници в Турция през 2012

С ранните записвания ще си осигурите отстъпка и цената може да спадне до 10%. С такава отлична отстъпка печелите цяла безплатна вечеря - толкова ще ви излезе, ако платите сега, вместо на редовните цени.

Тежката зима, сковала цялата страна е правилното време за да резервирате почивка и екскурзия до Турция 2012 - а месец май 2012 е точното време, ако искате да посетите южната ни съседка без да се излагате на големи горещини. Топлина и егейски повей от чист морски вятър и ориенталски аромати - това е Турция през пролетта. През месец май 2012 има няколко възможности да направите пътешествие до Турция или която и да е близка съседка, тъй като почивните дни като Гергьовден и 24 май ви дават по няколко почивни дни в повечеи, които да използвате за малко бягство от работното ежедневие.

Тази година офертите за майски празници в Турция са съсредоточени в Мармарис, Дидим и Кушадасъ. Цените са много ниски: За Кушадасъ офертите 2012 започват едва от 249 лева за автобусна екскурзия с четири нощувки. За да се възползвате от намаленията за ранни записвания, трябва да резервирате почивка в Кушадасъ през май 2012 до 29 февруари 2012.
Отпътуването за автобусните екскурзии до Турция обикновено започва от София, като традиционно местоположението, от което тръгват автобусите не е Централна автогара, но пространството пред стадион "Васил Левски". По пътя си за Турция автобусът спира и в Пловдив, пред хотел "Санкт Петербург". Следват Стара Загора и присъединяване на групи от Варна.

Към тези екскурзии през май до Турция има приложени и много предложения за допълнителни екскурзии.  - панорамна обиколка на Кушадасъ, посещение на Птичия остров в близост до него,  екскурзия до Ефес с дома на Дева Мария и храмът на Артемида. Не пропускайте да видите забележителния Памуккале и древния град Хеарополис. Далян и древния град Каунос пък са на път, ако изберете да пътувате към друг известен турски курорт - Мармарис.

Колко време трае автобусното пътуване до Турция?

Често ни питат с каква продължителност е пътуването и тежък ли е нощния преход, ако има такъв. Пътуванията до Истанбул обикновено са кратки, но пътуването с автобус до турските курорти отнема повече време. При тръгване в 3 следобяд от София, пристигането в Мармарис е преди обяд, тоест, Турция с автобус е достигната за по-малко от 24 часа, при това по пътя си за Мармарис ще минете през Дарданелите. Какво по-вълнуващо през пролетта от една екскурзия до Турция с офертите за 2012!

С автобус до Кушадасъ разстоянието също отнема по-малко от 24 часа, тръгването е обикновено в следобяд, към 4 и се пристига на следващия ден преди обяд. Фериботните и магистралните такси се поемат от туристическата агенция. Агенции като Александър Тур предлагат и медицинска застраховка към своите оферти за Турция 2012.

Цени автобусни екскурзии до Турция 2012

Цените за майските празници 2012 са повече от ниски! Тризвездните хотели предлагат пакетна цена (автобус + 7 нощувки и забележете: база за изхранване ALL INCLUSIVE) от 250 лева! Цените за прочутите петзвездни хотели в Турция (известни с изобилието си от мрамор, отлични условия и много, отлично усвоено пространство) за 4 нощувки + автобусни билети в двете посоки и отново база ALL INCLUSIVE са между 299 и 340лв пакетна цена! Пакетните цени за четиризвездни също са от сходен порядък, като петзвездните, така че на ваш избор е главно локацията на хотела, а не неговата цена.
Не пропускайте да отдъхнете преди жегите да застигнат топлите брегове на турските курорти.

Вижте допълнително: Пълна информация за Мармарис, пълна информация за майски празници Кушадасъ и ранни записвания за новата дестинация Дидим.