Оферти за Турция

Почивки и екскурзии в Анталия, Кушадасъ, Бодрум, Измир, Мармарис и Фетие

Tuesday, July 27, 2010

Почивки в Турция

Почивките в Турция през сезона на летните екскурзии до Анталия, Бодрум, Алания, Кушадасъ и другите популярни турски градове, са обект на много оферти в туристическите агенции.

Защо е така?
Турция е мост между Европа и Азия, не само заради проливите Босфора и Дарданелите, но и заради смесицата от европейски и азиатски порядки, които правят страната уникална. Тук историята е на всяка крачка. Топлия климат по крайбрежието с мекото слънце, топлото море, планини, лагуни, езера, красиви курорти и исторически забележителности от векове на повече от десет различни цивилизации, както и изключителното гостоприемство на местните хора, са гараранция че почивката и екскурзията в Турция обещават разнообразие от преживявания и изключително много забележителности, за които световни канали като CNN, History и Discovery правят мащабни продукции.

Почивка в Алания
Алания е популярен турски курорт,  на около 130 на изток от Анталия, разположен на Средиземно море в  заливът на Анталия. Разполага с километрично дълги пясъчни плажове, новопостроени хотели със зашеметяващи удобства и кухня на най-ниските цени в Европа и богата кухня. Известни забележителности в региона са плажа на Клеопатра, византийската крепост и червената кула.

Почивка в Анталия
Анталия е древен град с уникална природа и разположение, заобиколен е от планини, гори и много руини, свидетелстващи за величието на минали цивилизации. Днес Анталия е център на една от най-големите курортни зони в Средиземноморието, наричана често "турската Ривиера". ...

Почивка в Белек
Белек е много популярна туристическа дестинация. Разположен на 40 км югозападно от Анталия, с кристално чисти и лазурни води, многобройни пясъчни плажове, борови и евкалиптови гори. Районът Белек е известен с луксозните си хотели, огромните зелени градини, аквапаркове, спортни игрища, голф терени и множество СПА центрове.

Почивка в Сиде и Манавгат
Сиде е разположен на изток от Анталия и от Белек, около 60 км от Анталия и е основан от гръцки заселници. Градът достига зенита на своя разцвет през втори век, при римляните, но след завоюването му от арабите постепенно губи значението си. Курортът е известен със пясъчните си плажове и чисто море, заобиколени от борови и евкалиптови гори, модерни туристически комплекси и много развлечения, както и исторически забележителности - древни градове и амфитеатри.

Почивка в Кемер
Кемер е разположен на 42 км южно от Анталия при планината Торос и залива на Анталия. Курортът е известен с боровите си гори, чакълести плажове, чисто синьо море, много ресторанти, заведения и разнообразни развлечения


Почивка в Кушадасъ
Кушадасъ е един от най-големите морски курорти в Турция. Разположен е в едноименния залив, на около 90 на юг от град Измир. Курортът е и отправна точка за много екскурзии - античните градове Ефес и храма на Артемида, Дидим, Милет. Сезонът тук продължава до края на септември.

Почивка в Лара
Лара е само на 10 км. от Алания. Стария град на Анталия е само на няколко минути път със своето пристанище, множестовото шопинг центрове и молове. В този район са построени доста тематични хотели – с форма на самолет, с форма на кораба “Титаник”, Султанския дворец “Топкапъ”, Кремъл.