Оферти за Турция

Почивки и екскурзии в Анталия, Кушадасъ, Бодрум, Измир, Мармарис и Фетие

Monday, June 11, 2012

Лято 2012 в Бодрум

БОДРУМ - Турция е сред най-харесваните в Западна Европа курорти - причините са няколко и е добре да ги знаем, преди да се отправим към Турция това лято. Бодрум - на море в Турция през 2012 е вероятно най-добрата оферта, която ще получите за комбинацията от ниски транспортни разходи, отличен хотел на поносима цена и добро обслужване. Да не забравяме и че туристическите агенции в България дават много опции за пътуване до там.

Предимството на Бодрум пред останалите турски курорти е близостта му до летище - за много от останалите пътуването до летището отнема време, докато летището на Бодрум е само на около 30 километра от града. Не е чудно, че много звезди като Кристиано Роналдо и Бионсе почиваха там и с това повишиха силно рейтинга на доверие, с който гласно или негласно се ползва всяка дестинация, а Турция определено набира точки за най-модерната и търсена дестинация за почивка сред западняците - както европейци, така и американци. В атмосферата около името "Турция" витае мита за непокварената природа и древна история, които тези древни земи могат да предложат и за много американци представата за Турция често е свързана с идеята, че турците не оценяват и не осъзнават каква златна възможност са за туризъм (което добре знаем, че не е истина). За това пък, привлекателността на българите към Турските курорти се дължи на изгодната цена за почивка.

Изберете Бодрум за почивки в Турция през лятото на 2012 и ще получите и Гърция. Малки корабчета предлагат еднодневни екскурзии до близките гръцки острови.
Вземете кола под наем или просто купете билет за автобуса (няма да сбъркате) за да опитате повече от Бодрум, повече от почивката, която вашия хотел ще ви предложи. Полуостровът на запад от Бодрум можете да достигнете с маршрутка, те са евтини, кръстосват навсякъде и ви дават бърз достъп до съкровищата на Бодрум, сред които са терасовидните градини, островчета сред сините води, дъхави лозя по слънчевите склонове, малки рибарски селца или изоставени села под лазура на синевата и пред които се простира също толкова аквамариненото море - ако имате фотоапарат със себе си - ще можете да запечатате тази великолепна красота на Егейското крайбрежие.

Разбира се, най-приятното място за изпращане на слънцето и неговия огнен залез, който оцветява небесата и белите сгради в жълто-оранжево, са терасите на добрите хотели и десетките малки и големи ресторанти, в които се сервира отлично направена прясна риба. В заливите ще видите и стотици яхти, сред чиито собственици са холивудски звезди, петролни магнати, популярни лица от кориците на списания и всеки, който вече е запален по красотата на Турция.

В града можете да посетите и музея на подводната археология, в който е изложен и печатът на Нефертити, от намерения през 1982 древен кораб, превозвал съкровища преди повече от 3 000 години. Ще ви разкажем повече за това откритие скоро.

Бодрум можете да посетите изгодно с чартърен полет, отпътуващ от София всяка неделя с туристическа агенция Александър Тур - лидер в предлагането на Турция. Цените започват от 218 евро за по-слабия сезон ранна есен, ако горещините не са проблем за вас, цените са между 240 и 290 евро за четиризвезден хотел през юли и август. Тази цена е пакетна и включва нощувки, чартърен полет и трансфери и най-често базата за изхранване е ALL INCLUSIVE. Допълнително към нея се прилагат плаващите летищни такси, които са от порядъка на 80 евро. Позвънете сега, за да резервирате почивка в Бодрум лятото на 2012 - 02/983 33 22