Оферти за Турция

Почивки и екскурзии в Анталия, Кушадасъ, Бодрум, Измир, Мармарис и Фетие

Monday, March 7, 2011

Кемер - Анталия

Оферти за екскурзия и почивка в Турция

Днес ви представяме: Кемер - Турция

Кемер - турския курорт в Анталия до 1910 е бил просто едно малко селце, с името Eski Koy или "Старо село". От историята на неговото развитие се е запазил само факта, че в древността, тук е бил разположен древния ликийски град Идриос. Преходно селище, преживяло много битки и набези, през 1910 жителите на Кемер изградили каменна стена около него, строежът на която приключил през 1917, по време на Първата Световна война.

Въпреки прекрасните природни дадености, този турски курорт, добро място за вашата почивка и екскурзия и задължителна част от всички оферти за Турция на туристическите агенции, получава новото си име - Кемер, заради тази каменна стена, която сякаш опасвала града - на турски "кемер" означава пояс.

Други смятат, че произхода на Кемер идва от гръцката митология, от чудовището Химера, с тяло на козел, глава на лъв и опашка на дракон, за когото се смятало че живее в тази околност. В шеста книга на "Илиада" на Омир се споменава както чудовището, така и нахождението му.

През 1960 селището е било достижимо само по море. Но днес, когато Анталия се е превърнала в световноизвестен морски курорт, до района прокарали шосе. За това много туристи получават поне три възможности, ако искат да посетят Кемер и да почиват в Турция - офертите за екскурзия до Кемер са за круизни пътувания, за чартърен полет и за автобусни екскурзии.

Почивки в Турция - Кемер

Екскурзии в Турция - Анталия

Оферта за екскурзия и почивка в Турция - Анталия, Кемер

8 дни / 7 нощувки, полети всяка събота от 23 април до 08 октомври 2011г.
чартърна програма

Кемер е турски морски курорт на средиземноморското крайбрежие на Турция, на 40 км западно от град Анталия, на живописно пристанище с дълъг, хубав плаж. От едната му страна са склоновете на планината Торос. Кемер е едно от най-предпочитаните места сред туристите, избрали Турция за своята екскурзия и почивка и много туристически агенции предлагат оферти за Турция, които включват именно Кемер, Анталия. Ако сте се спрели на област Анталия, която ще ви даде изобилие от възможности да обиколите Турция, като се запознаете от първа ръка с нейния самобитен стил, на ръба между Ориента и Запада, това е вашето място.

Климата на курорта Кемер в Анталия е типично средиземноморски и се характеризира с топъл климат и съответно отлично за плуване и водни спортове море. Плажовете в Кемер, Анталия / Турция са два - един градски, каменист предлагащ разнообразие от водни спортове и яхтени пътешествия, а другия - пясъчно-каменист, наречен още Лунна Светлина, където цитрусовите дървета и хълмовете зад града зад тях са като на картина. За почивка вечер, можете да се разходите сред многобройните места за забавление и увеселителни заведения - магазини, барове, ресторанти.

До преди 30-40 години Кемер е бил обикновен турски селски район, но днес града и крайбрежните села в района са част от туризма на Турция, преоткрити за посетителите, които искат да прекарат почивка в Турция и са се спряли на екскурзия до Анталия.

Основната забележителност на Кемер е неподправената му красота: синьо море, високи планини от едната му страна, борови гори и цитросови плантации. Крайбрежната ивица от Белдиби до Текирова - селища край брега на Средиземно море, област Анталия се състои от чисти плажове сред заливи.

КЕМЕР - АНТАЛИЯ - ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА И ЕКСКУРЗИЯ


Цените, цитирани по-долу са пакетни и зависят от категорията хотел и услугите, предлагани в него:

Хотел Blauhimmel **** - Цени от 222 евро
Хотел Astoria Kemer ****- Цени от 246 евро
Хотел Ring Beach ***** - Цени от 257 евро
Хотел Ambiente **** - Цени от 281 евро
Хотел Sentido Sultan Beldibi **** - Цени от 316 евро
Хотел Majesty Mirage Park Resort, Кемер ***** - Цени от 330 евро
Хотел Mirada del Mar, Кемер ***** - Цени от 334 евро
Хотел Simena Sun Club HV-1 - Цени от 400 евро
Хотел Barut Hotels Labada, Кемер ***** - Цени от 411 евро
Хотел Akka Antedon ***** - Цени от 419 евро
Хотел Amara Club Marine HV-1, Кемер - Цени от 421 евро
Хотел Rixos Hotel Tekirova ***** - Цени от 439 евро
Хотел Marti Myra Hotel HV-1 - Цени от 464 евро
Хотел Sensimar Turkiz Kemer Marina & SPA ***** - Цени от 490 евро
Хотел Amara Wing Resort, Кемер ***** - Цени от 491 евро
Хотел Amara Dolce Vita - Цени от 561 евро
Хотел Rixos Hotel Sungate ***** - Цени от 582 евро

Тази пакетна цена включва:
Самолетен билет за директен чартърен полет София-Анталия-София
Посрещане и изпращане на летището в Анталия, Турция
Трансфер летище-хотел-летище
7 нощувки на съответната база в избран хотел в Кемер, Анталия
Медицинска застраховка с покритие 10000 евро за целия период на пътуването

Цената не включва
Летищни такси: 79 евро (към 07.02.2011г., заплащат се предварително)
Такса гориво: заплаща се при промяна на заложените в пакетната цена горивни такси
Допълнителни екскурзии по желание - заплащат се на място
Разходи от личен характер

Ако сте се спрели на тази екскурзия, тя се предлага от туроператора за Балканите Александър Тур - 02/ 983 33 22 или outgoing@alexandertour.com