Оферти за Турция

Почивки и екскурзии в Анталия, Кушадасъ, Бодрум, Измир, Мармарис и Фетие

Monday, March 21, 2011

Великден в Истанбул

С наближаването на Великденските празници на 2013 -та, ще ви предложим няколко добри места за посещение през почивните дни около празника.

Започваме с Великден в Истанбул - автобусна екскурзия
АПРИЛ 2013, 5 дни / 3 нощувки / 1 нощен преход

Отпътуване от София, Пазарджик и Пловдив

По време на тази екскурзия няма да пропуснете празнуването на Христовото Възкресение, тъй като тя включва посещение и участие в тържественото отбелязване на събитието в самата българска Екзархия – църквата Свети Стефан в Истанбул.
Църквата Свети Стефан в Истанбул е позната още като Желязната църква, тъй като е изградена със стомана. Богато украсена и увенчана с три кубета, звънът на шестте камбани ще оповести Възкресение от високата почти 40м камбанария. Първоначално на дареното от родолюбеца Стефан Богориди парче земя се е издигала малка дървена църква, която пострадала при запалване.
По време на екскурзията си до Турция по Великден и Великденските празници ще видите по- новата, красива постройка на храма, в която са включени работници, майстори и дарители от всякакъв род и религия и направата на която се е осъществила в различни европейски градове.

Примерна програма на екскурзията до Истанбул – Великден 2013
Проверете за актуална програма Турция Великден 2013
Отпътуване за Истанбул, Турция - Пристигане в Истанбул  и настаняване в избрания хотел по програмата. При наличност на свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. В противен случай настаняването става след 14:00ч.

08:30ч. Обзорна обиколка на Истанбул. Панорамната обиколка се провежда с професионален екскурзовод и лицензиран туристически автобус. Отпътуване от хотела в посока кв. Султанахмет: посещава се Синята Джамия, Хиподрума (Колоната на Константин, Египетския обелиск, Змийската колона, Фонтанът на Вилхелм ІІ), дворецът Топкапъ Сарай (дава се информация, без да се посещава), църквата Св. София (дава се информация за музея, без да се посещава). По въжения мост над Босфора се преминава в Азиатската част на Истанбул: посещава се местността Йедитепе (туристите имат на разположение свободно време около 20 мин. за разглеждане и снимки, за чаша чай или турско кафе). След престоя на Йедитепе отново по въжения мост завръщане в Европейската част на Истанбул (минава се покрай Златния рог, посещава се българската църква Св. Стефан). Връщане обратно в хотела около 12:30ч.

13:30ч. По желание и срещу доп. заплащане посещение на Султански дворец "Топкапъ" и ц. "Св. София".
20:30ч. По желание срещу доп. заплащане: вечеря в рибен ресторант (разположен под моста "Галата" - най-старият в Истанбул, откъдето се открива неповторима гледка към Златния рог).
Нощувка.

23.04.2011
Посещение на ВЕЛИКДЕНСКА ЛИТУРГИЯ в Българската Екзархия с вкл. трансфер и представител.

13:00ч. на 25 април - Отпътуване от Истанбул за Одрин.
Отпътуване за България около 17:00ч.

Към тази екскурзия се предлагат много допълнителни екскурзии срещу заплащане.


Тази екскурзия можете да направите през туроператора Александър Тур - 02/983 33 22