Оферти за Турция

Почивки и екскурзии в Анталия, Кушадасъ, Бодрум, Измир, Мармарис и Фетие

Monday, May 31, 2010

Два тризвездни хотела - най-ниска цена Автобусна екскурзия в Кушадасъ

Това са най-ниските цени, които успяхме да намерим за тризвездни хотели в Кушадасъ - пътуване с автобус:

Предварително ще уточним нещо важно:
За съжаление ниските цени са само в ранни периоди или при пътуване през есента.
През най-натоварените летни месеци, в които хората си взимат почивка, цените са двойни, дори тройни.
Така че тук посочените цени са за най-ниския сезон.
Извиняваме се за решението на хотелите да вдигат цените в такъв голям мащаб, но явно за турските хотели това е традиционната нагласа към ценообразуването.


383 лева или 195 евро за хотел Суртел*** - Кушадасъ - цената включва транспорт с лицензиран комфортен автобус, 7 нощувки ол инклузив, медицинска застраховка Асистънс на Булстрад / за лица над 65г. се изисква доплащане, магистрални и фериботни такси + още услуги - в офертата.

Защо изгодно: Хотелът е на 20м. от брега, пристанището и градския плаж и нощувките са на база ALL INCLUSIVE


Хотел Суртел разполага с открит басейн (на покрива), основен ресторант с външна и вътрешна секция / шведска маса, 3 бара, TV- салон, конферентна зала и паркинг.
Включено в цената: чадъри, шезлонги на басейна на хотела.
ЦЕНИ през юни 2012  - 479 лева (човек; двойна стая)
юли 2012 : 561 лева
август 2012 : 493 лева
септември 2012 : 383 лева

За да видите актуалните цени, вижте страницата за екскурзии на Александър Тур.



383 лева или 195 евро за хотел Флора Суит *** - цената включва транспорт с лицензиран комфортен автобус, 7 нощувки ол инклузив, медицинска застраховка Асистънс на Булстрад / за лица над 65г. се изисква доплащане, магистрални и фериботни такси + още услуги - в офертата.


Защо изгодно: Хотелът е на 100м. от градския плаж и нощувките са на база ALL INCLUSIVE. Вижте снимките - този хотел е комфортен и с добри стаи.


ЦЕНИ през юни 2012  - 465 лева (човек; двойна стая)
юли 2012 : 520 лева
август 2012 : 657 лева

септември 2012 : 438 лева





Кушадасъ - какво да посетим и разгледаме в Кушадасъ

Дамския плаж – някога отворен единствено за жени, сега е открит със свободен достъп.


Портите и стените на града – много от някогашните стени, ограждащи града са запазени, както и една от общо трите порти, през които се е влизало в него.

Аква парковете – в града има няколко, оборудвани са добре.


Гюверчин Ада – един от не толкова популярните плажове, разположен на малък полуостров, можете да пиете кафе и да разгледате замъка там. Публичните плажове са от страната на откритото море.

Yılancı Burnu – втория по големина полуостров след Гюверчин Ада, освен останки отново от стени на някогашен град, в района има модерни кафенета, барове и красив плаж.

Kaleiçi Camii – прочутата джамия в Кушадасъ, построена през 1618г по повод посещението на Великия Везир Окуз Кара Мехмед Паша



Кадикалеши – Венецианска и Византийска крепост, около 10км по протежение на един от пътищата към Кушадасъ (посока Давутлар)

Кушадасъ

Кушадасъ е град в Турция, разположен на брега на Егейско море, близо до античния град Ефес и третия по големина град в Турция - Измир. Съвременен морски курорт, подходящ за екскурзии и почивки, летен туризъм и морски отпуски. Градът е бил познат под името " Нова Скала " и се е славил като търговски център, средище за търговците от Венеция и Средиземноморието. Името на града означава "Птичият остров" (На турски Kuş - птица; Ada - остров) идващо от малък каменен остров с формата на птича глава, разположен близо до старото пристанище в Кушадасъ. Преди 15 век градът се е позовавал под името "Скала Нова" и е бил голям търговски център, особено за търговците от Венеция и Средиземноморието.

Хотелите в Кушадасъ приличат на дворци – разгърнати на голяма площ, най-често ниско строителство, повечето от тях са новопостроени с най-новите строителни технологии, затова за мнозита туристи е чудно защо изключителното им качество – както като хотели, така и като обслужване, струва толкова малко. Причината е проста – Турция все още не е в Европейския съюз и за да спечели славата си на туристическа дестинация (в което напълно успява), продава туристическите си услуги на неустоимите цени, на които почти всеки българин вече е резервирал поне еднократно екскурзия или почивка в Турция – Кушадасъ, благодарение на изгодните промоционални оферти, комбиниращи всякакъв вид транспорт – автобус, чартър, самолет и други. Плажовете и водата са уникално чисти, макар че трябва да свикнете, че брега е каменист.

В Кушадасъ има много забележителности, които си струва да видите –Памуккале е едно от тях. Кушадасъ е известен със своите лечебни води и красиви пейзажи. Богатите на калции минерални води, в които се твърди, че се е къпала египетската царица Клеопатра, при охлаждането си застивайки са образували това природно чудо, наподобяващо ледници и водопади, каскади и тераси в бяло. Посред лято човек може да се почувства като в безкрайна снежна равнина, а след това да се потопи в някое о т многото езерца, пълни с лечебна кал. Белоснежната маса контрастира с околните хълмове и прилича на солено поле. Застиналите потоци от огромни сталактити достигат невероятни размери . Всяка година хиляди туристи от цял свят идват да видят минералните пейзажи. Памукале е охраняван от държавата.

Близо до Кушадасъ е остров Самос. На един час път с ферибот е Гърция, на границата на мюсюлманството и православието. Кушадасъ и района около него предлагат и екскурзии с яхта, които спират в няколко залива, в които имате възможност и да плувате. Има и аквапарк.

Ако все още не сте посетили Кушадасъ, разгледайте офертите, които туристическите агенции предлагат и не забравяйте да купите локум, смокини и така популярното в Турция синьо око против уроки.