Оферти за Турция

Почивки и екскурзии в Анталия, Кушадасъ, Бодрум, Измир, Мармарис и Фетие

Wednesday, June 29, 2011

Кемер - Турция

Кемер е турски морски курорт, разположен на средиземноморското крайбрежие близо до град Анталия. Ежегодно в двата курорта Кемер и Анталия идват множество туристи от цял свят, за да се насладят на прекрасната природа, античните градове с древните гробници и крепости, известните със своите партита нощни клубове с развлекателни програми, първокласните ресторанти, уникалните плажове и красивото яхтено пристанище, на което спират много яхти, сред които и яхтите на известни световни личности, телевизионни продукции и прочутата яхта на Fashion TV. Туристите и посетителите на Анталия и Кемер, дошли на екскурзия в Турция са привлечени от уникално ниските all inclusive туристически пакети за почивка в Анталия.

До началото на осемдесетте години на двайсети век Кемер е бил земеделски район, но днес града и крайбрежните села в района са сред перлите за почивка в Турция и в частност за района на Анталия, там където склоновете на планината Торос достигат морето. Останалите топ курорти на Турция, Измир Кушадасъ, Бодрум и Мармарис също признават Кемер като курорт с отлични условия за туризъм.

Основната забележителност на Анталия и Кемер е естествената природна красота на района: чисто и топло море, планини, борови гори и цитрусови градини, дълги крайбрежни ивици от селищата Белдиби до Текирова с чисти плажове, повечето от тях каменисти или смесица от пясък и ситен чакъл – гаранция за прозрачна вода - разположени в различни живописни заливи. В Кемер плажоветеса два - градският е каменист, предлага избор от водни спортове и круизи с яхта, а другият - "Лунна светлина е с пясък и чакъл.

Сред другите забележителности са в Кемер са изумителните „горящи планини” или планините на Химера – природен феномен от постоянно изтичащ и горящ газ от недрата на земята, каньонът Гьойнюк, заливът Адрасан, трите острова Юч Адалар популярни за гмуркачите със своето множество пещери. Интересни исторически забележителности са древните градове Фаселис и Олимпос, византийската църква в Кемер и Икиз Каялар – скалата близнак.

Ето някои от забележителностите на Кемер


Горящите планини на Химера

Великолепна гледка от каньона Гьойнюк

Скалите-близнаци с гнездо на щъркели върху едната