Оферти за Турция

Почивки и екскурзии в Анталия, Кушадасъ, Бодрум, Измир, Мармарис и Фетие

Tuesday, February 28, 2012

Екскурзия до Истанбул – лято 2012

ТАЙНИТЕ НА ИСТАНБУЛ, автобусна екскурзия без нощен преход


4 дни / 3 нощувки
Тръгване от София и Пловдив

Пакетна цена на човек в лева - 259 лв.
Отпътуване: 01 март, 5 и 28 април, 24 май, 7 юни, 6 септември, 20 септември, 4 октомври 2012
Цената включва - транспорт с лицензиран автобус 3* (климатик, видео, минибар), 3 нощувки със закуски в хотел 3*, разположен в центъра на Истанбул и екскурзовод на български език.
Цената не включва медицинска застраховка - около 4 лв. на човек при покритие 10 000 евро, входни такси за част от обектите по програма (отбелязани с цени в програмата), входни такси и билети за музеи, екскурзии, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт и цените за допълнителни екскурзии и мероприятия по желание

С тази екскурзия ще имате възможност това лято – от март 2012 до октомври 2012 да посетите Истанбул и да се потопите в четиридневна почивка в Ориента. Екскурзията до Истанбул е придружена с няколко допълнителни екскурзии, които ще ви срещнат със забележителностите на някогашен Константинопол.

Ден първи – Пътуване до Истанбул
Отпътуване от София в 06:00ч. от Националния Стадион "Васил Левски". Отпътуване от Пловдив в 08:00ч. от паркинг пред хотел Санкт Петербург. Пристигане в Истанбул в ранния следобед. Настаняване в хотел, разположен в централната част на Истанбул. Круиз по Босфора (18 евро) с местен екскурзовод: отплаваме с панорамен кораб от брега на Златния рог, с разглеждане на бреговете на Босфора и красивите конаци - дворци от мрамор, модерни хотели и ялъ вили на самия бряг. От борда се виждат Европейския и Азиатския бряг, двореца Долмабахче, Чираан палас, квартала Ортакьой, крепостите Румели Хисар и Анадолу хисар, летния султански дворец "Бейлербей". За вечеря по желание – посещение на рибен ресторант.

Ден втори - Древният Стамбул
Пешеходна обиколка в стария Стамбул - разглеждане на най-значимите обекти от византийския и османския период: Хиподрума с Египетския обелиск, Змиевидната колона и Колоната на Константин. Посещение на Синята Джамия - чуйте легендата за шестте минарета, докоснете се до непознатия свят на Ориента. Разгледайте Музея на Килимите, намиращ се в каменните сводове на Синята джамия, където султаните си почивали преди и след молитва.
Църквата Св. София, Двореца Топкапъ и цистерните Йеребатан, както и джамията Сюлеймание са забележителностите за следобяда, а Капълъ чарши ще ви изгуби в стоки и интересни малки магазинчета. Вечерта посетете традиционната турска баня - хамам. Вечерта по желание - вечеря в традиционен хан или посещение на известните кафенета, където ще пробваме турското ароматно наргиле.

Ден трети – модерен Истанбул и християнските светини
Панорамна обиколка на Истанбул и преминаване в Азиатската част по един от мостовете над пролива Босфор, фотопауза на хълма Йедитепе и посещение на Българската църква "Св. Стефан".
Разглеждане на уникалния музей Карие - църквата "Кхора" с прочутите си византийски мозайки, посветени на Иисус и Дева Мария и свободно време в модерния център на града - площад "Таксим" - сърцето на новия град с Монумента на Републиката, заобиколен от лускозни хотели и небостъргачи, бизнес сгради и консулства. Разходка по главната улица "Истиклял Джадеси", улицата на Независимостта, впечатлява с модерен европейски облик - бутици, банки, кафетерии и патисерии. Следобед - посещение на двореца Долмабахче. Вечерта възможност да посетим Гар Мюзикхол (28 евро) - известно заведение с богата фолклорна програма и богата трапеза, на която ще опитате най-известните турски ястия.

Ден четвърти - Истанбул - България
Разглеждане на "Миниатюрк" (20 евро) - Турция в миниатюри.

За да резервирате тази екскурзия за някоя от посочените дати, обадете се на 02/ 983 33 22 - Александър Тур.