Оферти за Турция

Почивки и екскурзии в Анталия, Кушадасъ, Бодрум, Измир, Мармарис и Фетие

Monday, March 7, 2011

Кемер - Анталия

Оферти за екскурзия и почивка в Турция

Днес ви представяме: Кемер - Турция

Кемер - турския курорт в Анталия до 1910 е бил просто едно малко селце, с името Eski Koy или "Старо село". От историята на неговото развитие се е запазил само факта, че в древността, тук е бил разположен древния ликийски град Идриос. Преходно селище, преживяло много битки и набези, през 1910 жителите на Кемер изградили каменна стена около него, строежът на която приключил през 1917, по време на Първата Световна война.

Въпреки прекрасните природни дадености, този турски курорт, добро място за вашата почивка и екскурзия и задължителна част от всички оферти за Турция на туристическите агенции, получава новото си име - Кемер, заради тази каменна стена, която сякаш опасвала града - на турски "кемер" означава пояс.

Други смятат, че произхода на Кемер идва от гръцката митология, от чудовището Химера, с тяло на козел, глава на лъв и опашка на дракон, за когото се смятало че живее в тази околност. В шеста книга на "Илиада" на Омир се споменава както чудовището, така и нахождението му.

През 1960 селището е било достижимо само по море. Но днес, когато Анталия се е превърнала в световноизвестен морски курорт, до района прокарали шосе. За това много туристи получават поне три възможности, ако искат да посетят Кемер и да почиват в Турция - офертите за екскурзия до Кемер са за круизни пътувания, за чартърен полет и за автобусни екскурзии.

No comments:

Post a Comment