Оферти за Турция

Почивки и екскурзии в Анталия, Кушадасъ, Бодрум, Измир, Мармарис и Фетие

Tuesday, June 8, 2010

Измир – Обиколна екскурзия на Турските курорти

Измир е посещаван не само като морски курорт, но и като част от екскурзии из Турция и посещение на мемориали, забележителности и артефакти от християнското наследство на ранната църква, в която голяма роля играят градовете Смирна и Ефес, споменавани многократно в Библията. Днес ви предлагаме една екскурзия на Александър Тур - Екскурзия из Егейска Турция, с която можете да посетите много от градовете, за които ви разказахме в предишните постове.

 С тази екскурзия ще посетите Бергама, Асклепион, Кушадасъ, Ефес с Къщата на Дева Мария и джамията Иса Бей, Храмът на Артемида, Бодрум, Мармарис с р. Далян, Измир и Троя - по-надолу са уточнени и още много забележителности.
Тази екскурзия е автобусна и е от 7 дни или 6 нощувки

 Цената зависи от датата на пътуване (2010г.)
Юни 20 – 26 -  385 лв.
Август 29 до септември 04  - 409 лв.
Септември 18 – 24  - 399 лв.
Октомври 16 – 22  - 365 лв.

 Пакетната цена включва: транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар), 2 нощувки със закуски в хотел *** в Айвалък, 2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Кушадасъ, 2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Мармарис – хотелите са подбрани и са с доказано добро обслужване. Цената включва още пешеходни разходки в Бергама, Бодрум и Измир, посещение на Троя (входната такса се заплаща допълнително), медицинска застраховка и екскурзоводско обслужване.

 Отстъпки: За ученици и студенти: отстъпка 15 лв. на човек. За деца до 12 г., настанени в стая с двама възрастни: отстъпка 29 лв. При тръгване от Пловдив: отстъпка 12 лв. на човек. При тръгване от Хасково: отстъпка 18 лв. на човек .
ПРОГРАМА НА ЕКСКУРЗИЯТА ДО ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ
Отпътуване от София –
  • 7:00ч. от площад "Александър Невски" (началото на улица "Оборище"),
  • 7.10 ч. от бензиностанция "OMV" (жк. Младост, Окръжна болница),
  • 9:00ч. от Пловдив и
  • 10:00ч. от Хасково по маршрут Свиленград - Капитан Андреево - Одрин - Чанаккале - Едремит.
Настаняване в Айвалък късно вечерта.

Ден Втори
8:00ч. отпътуване за Кушадасъ - разглеждане на Бергама, наследник на древногръцкия Пергамон и Храмът на изцелението Асклепион - най-старата болница в света, създадена от бог Асклепий. Пристигане в Кушадасъ и настаняване на база вечеря.

Ден Трети
Свободно време из Кушадасъ или туристическа програма по желание: предлагаме ви целодневна екскурзия с местен екскурзовод с разглеждане на древния библейски град Ефес - един от най-известните градове на античността, един от градовете, до които апостол Павел пише прочутото си послание до Ефеската църква – включено е и посещение на Къщата на Дева Мария, където е прекарала последните дни от живота си. Следобед ви предлагаме друга разходка - ка до град Селчук, където се намирало едно от чудесата на света - Храмът на Артемида и Джамията "Иса Бей" - направена с различни камъни, докарани от античния град Ефес, гроба на апостол Йоан и руините на османската крепост. В района се предлагат множество екскурзии, с които ще посетите артефакти от християнската история на ранната църква с първоапостолите. Нощувката е в Кушадасъ.
Ден Четвърти
В 8:00ч. отпътуване за Мармарис ,градът който среща Егейско и Средиземно море. Разглеждане на Бодрум и посещение на Халикаранаския мавзолей - едно от седемте чудеса на света. Настаняването и нощувката са в Мармарис.
Ден Пети
Свободно време в Мармарис или екскурзия по желание в 8:00ч. – предлагаме ви целодневна екскурзия по река Далян до известния залив на костенурките карета-карета и разходка с корабче сред тръстиките на реката с неповторима панорама към скалните гробници на античния град Каунос от времето на ликийските владетели.
Ден Шести
В 8:00ч. отпътуване от Мармарис. Тук ви предлагаме разходка в центъра на най-големия град на Егейска Турция - Измир - или древната Смирна, в която апостол Павел е основал една от първите църкви, а апостол Йоан се обръща към нея като една от седемте първи християнски църкви, първообраз на възникващите. Измир или Смирна е и родното място на поета Омир и корабния магнат Аристотел Онасис, както и градът увековечил в паметник Кемал Ататюрк - бащата на турската демокрация. Нощувката е в Айвалък късно вечерта.
Ден Седми
В 8:00ч. разглеждане на древната Троя, увековечавана във филми, романи, пътеписи, картини и извор на много легенди и тема за всякакви произведения на изкуството, първото от които поемата на древногръцкия поет Омир. Отпътуване за България.  
Допълнителни разходи:
  • Входни такси за Къщата на Дева Мария (12 TRY), Ефес (20 TRY), Троя (15 TRY), Пергамон (20 TRY), Асклепион (15 TRY), Халикарнаския мавзолей (12 TRY), и гроба на апостол Йоан (5 TRY);
  • Целодневна екскурзия по р. Далян целодневна екскурзия с местен екскурзовод (с включен транспорт, кални бани, разходка с лодка по р. Далян и обяд, без напитки): 75 лв. на човек, при минимум 20 туристи
  • Целодневна екскурзия с местен екскурзовод до Ефес, Къщата на Дева Мария, Храма на Артемида, джамията "Иса бей" и гроба на апостол Йоан: 45 лв. на човек, при минимум 20 туристи (входните такси се заплащат допълнително)
  • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

No comments:

Post a Comment