Оферти за Турция

Почивки и екскурзии в Анталия, Кушадасъ, Бодрум, Измир, Мармарис и Фетие

Monday, April 8, 2013

Турция - туристическа дестинация

Преди да пътувате за Турция е добре да проверите какво ви очаква там и да се запознаете с особеностите на всеки турски курорт, неговите забележителности и разположение, но също така и да научите повече за страната; днешна Турция се оказва много различна от представите на повечето българи за страната.

Вече има много източници на информация и днес ще ви разкажем за Културно-Информационния отдел към посолството на Турция - Турция официална информация.

На техния симпатичен сайт, без особено професионална навигация и на места с правописни грешки, но въпреки това със сърдечност към съседската ни страна, можете да прочетете история на Турция, география и събития от последните години. Малко хора си дават сметка, че на територията на днешна Турция има толкова артефакти, културни и исторически паметници и музеи, по броя на които малко страни могат да и съперничат. Близо до люлката на цивилизацията (днешна Сирия, Израел, Йордания), терен на много войни, междуособици, културни събития и школи, Турция е необятна и примамлива за любителите на древната история, изкуство и култура.

По-важните турски курорти са описани с подробности, които да ви помогнат при планирането на вашата почивка и екскурзия в Турция - Памуккале, Анталия, Белек, Бодрум, Кападокия, Измир, Кушадасъ и Мармарис са сред най-търсените дестинации за туризъм и всяка година хиляди Българи почиват във великолепните им хотели, на неустоимо ниска цена.

 Извън стандартната туристическа информация, която могат да ви дадат във всяка добра туристическа агенция, продаваща дестинация Турция, можете да намерите и адресите на туристически бюра по региони, карта с парковете и защитените територии, инфо за музеи, турска кухня и един наистина впечатляващ списък към ЮНЕСКО. Можете да проверите и на място, като се отбиете в техния офис в Посолството, но е добре преди това да позвъните,в случай че въпросите ви могат да бъдат отговорени по телефона.

No comments:

Post a Comment