Оферти за Турция

Почивки и екскурзии в Анталия, Кушадасъ, Бодрум, Измир, Мармарис и Фетие

Monday, June 18, 2012

Фетие

Екскурзии и почивки в Турция - Фетие - оферти за лято 2012 море


Фетие е най-южният район от Турската ривиера, разположен на юг от курортите Бодрум и Мармарис и районите на Дааламан и Юла, на брега на Средиземно море. Фетие е отстъпва на съсъедните популярни курорти със своите археологически находки, чисти плажове, исторически забележителности, отлични хотели и е предпочитано място на парапланеристите и сърфистите. Фетие има красиво пристанище, а атмосферата в него е докосващо автентична, извън и във туристическия сезон. Фетие е единственият град в света, където можете да видите древни гробищни саркофази на улицата, които стават особено впечатляващи през нощта, когато са осветени и изглевдат съвсем призрачно. Саркофазите, гравирани в ликийски стил, са на различни места из целия град и мовете да разберете какъв човек е бил погребан вътре на база на строгите правила следвани в йерархията за погребване на древните жители на района.

Старото име на Фетие е Телмесос и е бил разположен в областта на гръцка Ликия. След това Фетие е преименуван на Макри , а едва през миналия век е наречен Фетие на името на известен турски летец-изпитател. След Втората световна война през 1957 година по време на разрушително земетресение, руините на древния град Фетие са разрушени. След земетресението градът се възражда и днес по крайбрежния му обширен булевард, можете да видите разнообразие от националности. Фетие се радва на голяма посещаемост - търсени са както археологическите забележителности, сред които находките по крайбрежието.

Визте снимки на Фетие тук - Фетие галерия

Най-значителния монумент запазен от древния Телмес и Макри е скалния некропол - гробници в скалите, изсечени в канарата, която се вижда дори от града.

 По време на своята почивка във Фетие ако сте решили да се възползвате от екскурзиите до Турция това лято на 2012, опитайте се да намерите добра туристическа оферта за красивия залив Йолю Дениз – Мъртво море. Пищна растителност и мек бял пясък, скътан в сините води на залива, с плажна зона за туристи, естествено оградена от дъхави гори. Йолю Денис е известно със своите тюркоазени води, както е наречен и районът - Тюркоазеният залив - дом за пристанище за яхти, със зона обособена за водни спортове и сърф с ветроходство. Кухнята на

Фетие обединява най-доброто от съжителството на няколко етноса. Турци и гърци, напук на религиозните и етническите си различия, обединяват кулинарните си предпочитания за да получите най-доброто в малките рестоканти по крайбрежието. Непременно опитайте прясната риба, пригитвена по много и разнообразни начини от местните готвачи.

No comments:

Post a Comment