Оферти за Турция

Почивки и екскурзии в Анталия, Кушадасъ, Бодрум, Измир, Мармарис и Фетие

Monday, June 18, 2012

Турска ривиера

Турска ривиера и курорти


Не е новост как след Френската и Гръцката ривиери, Турция последва традицията курортите да се обединяват под общото име ривиера и днес можете често да чуете термина "Турска ривиера" за курортите от Тюркоазеното крайбрежие, тюркоазено от една страна заради водите на Егейско и Средиземно море, а от друга и наречено така на името на тюркоаза, който също води името си от Турция.

Курортите които Турската ривиера включва са Анталия, Один, Измир и западните части на Мерсин, райони богати на природни дадености, с добре развит туризъм и изпълнени с археологически находки и артефакти от древни времена и епохите на Византия, първите християни и древните гърци, сред които и цели две от седемте чудеса на света - храмът на Артемис и мавзолеят на Мазол.

Туристите от западна Европа познават района и под името Блу Воайаж (синьото пътешествие) и редовно следят офертите за района на Турската ривиера и участват в екскурззите до древни градове и останки, археологически паметници и музеи, гробници и скътани заливчета в тази великолепна част на Турция. Марк Антъни, Херодот, Свети Николай (известен по-късно и като Санта Клаус или дядо Коледа) са били родени или преминавали през района и атмосферата на Турската ривиера не е просто курортна и релаксираща, тя носи полъх на древни времена и история, пред която Западна Европа се прекланя.

Когато резервирате своята почивка или екскурзия в Турция за лято 2012 и сред предложенията присъства Турската Ривиера, това означава, че в екскурзиите до Турция са включени поне 2 от следните курорти: Алания, Кемер, Анталия, Бодрум, Чешме, Кушадасъ, Сиде, Фетие, Калкан и Каш.
 В България Турската Ривиера се предлага през туроператора Александър Тур ( туристическа агенция с оферти за Турция през 2012 ).







No comments:

Post a Comment